Gå til sidens indhold

Overenskomster

JA forhandler din overenskomst for hele det offentlige område og dele af det private. En overenskomst er en aftale om løn- og ansættelsesvilkår.

JA forhandler sammen med AC organisationer overenskomster for hele det offentlige område. Også for en del privatansatte findes der overenskomster, hvor JA har indgået egne og har forhandlet andre overenskomster sammen med AC. JA forsøger altid at påvirke forhandlingerne og processen til størst mulig gavn for JAs medlemmer.

Den viden JA får, når JA taler med medlemmerne, når de politisk valgte udtaler sig eller når der holdes møder om emnet, bruges til at påvirke de krav, som AC stiller ved overenskomstforhandlingerne. 

På det private arbejdsmarked har JA sine egne overenskomster med HedeDanmark og Danske Ark samt en aftale på konsulentområdet (landøkonomiske centre og foreninger). Herudover er der en række arbejdspladser, hvor AC har overenskomster, fx Boligselskabernes Landsforening. 

Du finder overenskomster og aftaler, som medlemmer af JA typisk er omfattet af:

Offentlige overenskomster/aftaler,

Private overenskomster/aftaler

Grønland overenskomster/aftaler

Herudover kan der være en række lokale aftaler, der kun gælder for en enkelt arbejdsplads. De lokale aftaler kan du få ved at henvende dig til os. 

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte JAs sekretariat på tlf. 3321 2800, hvis du har yderligere spørgsmål.

Mit JA