JA og A-kassen

 

​Akademikernes A-kasse er den a-kasse, hvor jordbrugsakademikere har direkte indflydelse, og den er derfor det naturlige valg for JA-medlemmer. Akademikernes A-kasse er en tværfaglig statsanerkendt a-kasse og åben for både selvstændige og lønmodtagere. Forkortelsen for a-kassen er AKA.

Akademikernes A-kasse har udelukkende til formål at sikre sine medlemmer økonomisk bistand i tilfælde af ledighed og at administrere andre ordninger, som efter lovgivningen er henlagt til a-kasserne.

Akademikernes A-kasse er en fusion pr. 1. juli 2013 mellem Akademikernes A-kasse og Ingeniørernes A-kasse. Akademikernes A-kasse er den største danske a-kasse for højtuddannede med godt 180.000 medlemmer.
 
Se yderligere oplysninger om indmeldelse, rettigheder og pligter hos Akademikernes A-kasse.  
 
Det er muligt at forsikre sig yderligere i tilfælde af ledighed via JAs Lønsikring.
 
Forstkandidat Poul Michael Øllgaard og landskabsarkitekt Steen Gelsing er valgt til at repræsentere jordbrugsakademikerne i Akademikernes A-kasses repræsentantskab. Poul Michael Øllgaard er desuden medlem af Akademikernes A-kasses bestyrelse.
 
Suppleant:
Cand.agro. Bent U. Sørensen.
 
Har du som medlem brug for at komme i kontakte med JAs repræsentanter i Akademikernes A-kasse, er du velkommen til at kontakte dem.
 
​​​​​

 Kontakt JA

Flemming Bo Petersen
Tlf.:
33212800
Sidst ændret: 28-11-2017