Gå til sidens indhold

Hvem er JA

JA er fagforening og fagligt fællesskab for kandidater og studerende inden for natur, miljø og fødevarer.

Vores medlemmer arbejder med fremtidens fødevarer, miljø, biodiversitet, bæredygtighed, biotekniske løsninger og med natur- og landskabsforvaltning i både det private erhvervsliv og på de bonede gulve i ministerier, styrelser og kommuner. Vi spænder fra medlemmer i gummistøvler til medlemmer i kittel eller laksko.

Vi samler og ajourfører dig som medlem med de aktuelle, faglige problemstillinger og højner samfundsdebatten gennem faglige arrangementer, artikler, temamagasiner, konferencer og debatmøder. Vi er ikke alle ens, men vi arbejder for en bred og faglig dialog, hvor der er plads til alle synspunkter.

Igennem den faglige profilering er JA også med til at vise omverdenen, hvordan vores kandidater løser fremtidens udfordringer. Som fagforening sikrer vi dig det gode arbejdsliv samtidig med, at vi giver dig en faglig stemme og indflydelse, som kan præge diskussioner og indsatsområder på højeste niveau.

Kan du se et match, og er du i gang med en karriere inden for natur, miljø og fødevarer, så er JA det faglige fællesskab for dig. I JA får du faglig inspiration, netværk og nye kontakter.

Vision

  • JA er fagforeningen, som samler kandidater, bachelorer og studerende inden for natur, miljø og fødevarer.
  • JA tilbyder rådgivning og bistand af høj kvalitet vedrørende løn og ansættelse og støtter medlemmernes kompetenceudvikling og karriere.
  • JA kvalificerer samfundsdebatten på det grønne område ved at sætte medlemmernes faglige viden i spil.

Mission

JA skal inden for områderne natur, miljø og fødevarer sikre medlemmerne gode løn- og ansættelsesvilkår og hjælpe dem med at udvikle kompetencer som attraktive medarbejdere samt at profilere medlemmernes viden og kompetencer.

JA bygger på mange års samarbejde

Det samarbejde, der nu hedder JA, blev stiftet i 1976 under navnet Danmarks Jordbrugsvidenskabelige Kandidatforbund. I 1997 blev navnet til Jordbrugsakademikernes Forbund, i 2004 til Jordbrugsakademikerne og fra og med den 17. september 2007 til JA.

Mit JA