Lønforhandling

 

​Som medlem af JA kan du få hjælp til de årlige lønforhandlinger, og når du skifter job.

For ansatte i det offentlige vil det være tillidsrepræsentanten, der forhandler din løn. Spørg i JAs sekretariat, hvis du ikke ved, om der er en tillidsrepræsentant på din arbejdsplads.

Er der ingen tillidsrepræsentant, er det JA, der forhandler din løn i tæt dialog med dig. Sammen udvikler vi kravene og skaber argumenterne. JA forhandler med arbejdsgiveren, men der bliver først indgået aftaler, når du har givet din accept.
 
Størstedelen af forhandlingerne foregår via mail og telefon, men hvis de går i hårknude, eller hvis der er særligt vanskelige forhandlingsvilkår, så kommer JAs forhandlingskonsulent ud på arbejdspladsen.
 
Hvis du er ansat på en individuel kontrakt, forhandler du selv med arbejdsgiveren, og kontakt altid JA i forvejen for at få råd og vejledning.
 
Og husk altid, at en lønforhandling er en proces, der begynder længe før, at en du eller tillidsrepræsentanten sidder over for chefen og skal argumentere for, at netop du skal have mere i løn. Du gør derfor dig selv en stor tjeneste ved at begynde forberedelsen til den næste lønforhandling i god tid.
 
Læs mere om lønforhandlingen i:
 

 Kontakt JA

Lone Rente Hansen
Tlf.:
33212800
Sidst ændret: 28-06-2018