Løn og rettigheder

 

​Det er JA, der forhandler og aftaler de vilkår, der skal gælde, når du er ph.d.studerende. Det gør vi i samarbejde med de øvrige AC-organisationer. Dette betyder blandt andet, at du som ph.d.studerende ansat under danske vilkår får en væsentlig højere løn end en  ph.d.studerende, der er ansat af udenlandsk arbejdsgiver. Du har derudover mulighed for at få råd og vejledning om din ansættelse, hvis du henvender dig til JA.

For ph.d.studerende er der særlige aftaler om løn og barsel (se Protokolat om ph.d.-stipendiater, side 61 i arkiv for neden på siden).

Det er en rigtig god idé at sætte sig ind i disse i forbindelse med et ph.d. stipendiat. På øvrige områder som fx ferie og løn under sygdom følger ph.d.studerende de samme aftaler, som gælder for andre ansatte.
 
Det er sjældent, at en ph.d.studerende bliver afskediget, men det kan ske - fx begrundet i nedskæringer eller samarbejdsvanskeligheder. Skulle du stå i det uheldige tilfælde, vil du også kunne få hjælp igennem JA.

Når du skal ansøge om en ansættelse som ph.d. - og når du skal videre ud i arbejdslivet efter endt ph.d. -  kan JA hjælpe dig med råd og sparring i forhold til dine ansøgninger og mulighederne på arbejdsmarkedet. Læs mere om ph.d. og karriere

Du kan altid tage kontakt til JA, hvis du kommer i tvivl om dine rettigheder - eller hvis du har spørgsmål om løn og dine øvrige ansættelsesforhold.

 Ph.D - arkiv

 Kontakt JA

Jane Marianne Ravn
Tlf.:
33212800
Sidst ændret: 14-12-2015