Lønforhandling

 
Parat til næste lønforhandling …?
 
En lønforhandling er en proces, der begynder længe før, du sidder over for chefen og skal argumentere for, hvorfor du skal have mere i løn. Du gør derfor dig selv en stor tjeneste ved at begynde forberedelsen til din næste lønforhandling i god tid. Det kan JA hjælpe dig med.
 
Inden lønforhandlingen er det først og fremmest vigtigt, at du har tjek på din løn. JA kan hjælpe dig med at tjekke din lønseddel og se efter, om der fx bliver indbetalt det rigtige beløb til pension, ferie og diverse tillæg.
 
Som medlem af JA får du også fri adgang til lønstatistikken for privatansatte samt løntabellerne for offentligt ansatte. Hver især er de et godt redskab til at blive sikker på din markedsværdi. Når du ved, hvad du er værd, og hvad andre med samme baggrund som dig får i løn, så er du meget bedre stillet til en kommende lønforhandling.
Du finder lønstatistikken i arkivet på http://ja.dk/privatansat/loen/statistik/Sider/default.aspx
 
Samme sted finder du en oversigt med pejlemærker i lønforhandlingerne på det private forhandlingsområde. Her oplyses prognoser for lønstigninger, prisskøn og ledighed for nuværende og kommende år, som du kan bruge, når du skal forhandle din løn. Fra siden kan du klikke dig videre til løntabellerne for offentligt ansatte.  
 
Som medlem af JA er du velkommen til at tage kontakt til sekretariatets konsulenter, hvis du har brug for sparring til lønforhandlingen. Med et stort kendskab til privatansatte jordbrugsakademikeres lønniveau har konsulenterne et solidt grundlag for at hjælpe dig med at sætte et realistisk mål og finde argumenterne for, at du skal have mere i løn.
 
Læs mere om lønforhandlingen i:
 

 Kontakt JA

Lone Rente Hansen
Tlf.:
33212800
Sidst ændret: 31-10-2018