Walk and talk møder er sund fornuft

 

​Denne uge (43) er udnævnt til europæisk arbejdsmiljøuge, både det fysiske og det psykiske, og i den anledning er det relevant med et godt råd til, hvordan arbejdsmiljø og forbedret sundhed kan gå op i en højere enhed.

Forskellige studier har længe vist, at en fysisk aktiv hverdag mindsker risikoen for at blive ramt af et slagtilfælde. Men nu fremgår det også af et nyt studie fra Gøteborg Universitet, at en halv times gang om dagen samtidig mindsker risikoen for, at slagtilfældet er alvorligt, hvis man bliver ramt.

Og motionen kan begynde allerede på arbejdspladsen. Skift mødelokalet ud med den friske luft og hold walk and talk møder - eller gå en tur efter frokosten. Det giver fornyet energi og er godt for både produktivitet og helbred.

- Det er bemærkelsesværdigt, at selv let fysisk aktivitet kan have så klar en forbindelse til, hvordan du klarer dig, når du bliver ramt af et slagtilfælde, siger en af forskerne bag studiet, professor i rehabiliteringsmedicin ved Gøteborg Universitet Katharina Stibrant Sunnerhagen.

Læs mere hos Videncenter for Arbejdsmiljø