Stor fyringsrunde i Landbrugsstyrelsen

 

​Faldende bevillinger fører til, at Landbrugsstyrelsen må afskedige mellem 60 og 70 medarbejdere.

Styrelsen meddeler, at det på kort sigt vil få betydning for styrelsens opgavevaretagelse. På længere sigt har styrelsen iværksat en strategi for, hvordan den i fremtiden kan løfte arbejdet med færre hænder.

Formand for JA Hans-Henrik Jørgensen mener, at det er en rigtig dårlig situation, at medarbejdere, som for kort tid siden accepterede at flytte ud, nu risikerer at miste deres job. Da udflytningen foregik, prøvede JA og andre fagforeninger netop at skaffe en garanti for, at man havde ansættelse i en vis periode efter flytningen. Det var styrelsen ikke indstillet på.

Der er i alt ansat 124 JA-medlemmer i Landbrugsstyrelsen. Endnu er der ikke sat navne på, hvem der bliver ramt af afskedigelserne. Det vil først blive offentliggjort i oktober.

Medlemmer, der bliver berørt af afskedigelserne, kan få bistand fra JA. Dels i forhold til hvad en fyring betyder ansættelsesretligt, dels individuel rådgivning og vejledning om kompetenceudvikling, jobsøgning, relevante netværksgrupper og meget andet. Alle medlemmer i Landbrugsstyrelsen har fået direkte besked fra JA.

Se mere om dine rettigheder i forbindelse med afskedigelse
 
Læs mere hos Landbrugsstyrelsen