Målsætninger for arbejdsmiljø

 

​Gode rammer og arbejdsvilkår. Kollektiv forebyggelse. Nødvendige kompetencer. Optimalt samarbejde. Alle arbejdsgivere tager deres ansvar alvorligt.

Dét er de fem målsætninger for Akademikernes nye arbejdsmiljøstrategi, og JA hilsen dem velkommen.

Akademikerne har netop lanceret en ny arbejdsmiljøstrategi, der skal bidrage til et forbedret arbejdsmiljø på de danske arbejdspladser. Første skridt på vejen til det gode arbejdsmiljø er at flytte fokus væk fra den enkelte, fastslår Akademikernes formand Lars Qvistgaard. Arbejdsmiljø skal håndteres i samarbejde på tværs i organisationen.

- Stress bliver set som den enkeltes eget problem på alt for mange arbejdspladser. Det er dybt uholdbart, for når det handler om mistrivsel på arbejdspladsen, har det meget ofte rod i noget organisatorisk. Derfor skal løsningen ikke ensidigt findes hos den enkelte, fortsætter Akademikernes formand.

Den nye arbejdsmiljøstrategi for 2018-2021 har netop som et af sine hovedformål at tage et opgør med det individualiserede fokus og i stedet begynde at løfte arbejdsmiljøudfordringerne i fællesskab med fokus på forebyggelse.

- Vi er i en situation i dag, hvor flere og flere arbejdsgivere får øjnene op for, at arbejdsmiljøindsatsen er vigtigt, og der skal lyde stor ros til dem, der gør det godt. Men vi må konstatere, at vi langt fra er i mål, når udviklingen med stressramte på arbejdsmarkedet stadig går i den forkerte retning, siger Lars Qvistgaard.

Læs mere og find hele arbejdsmiljøstrategien