Ja tak til erhvervskandidater

 

​Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind åbner nu for, at studerende på videregående uddannelser kan blive ansat i en virksomhed, mens de tager en kandidatuddannelse på deltid over fire år. Det kaldes en erhvervskandidatuddannelse.

- I JA er vi meget glade for det forslag, siger Hans-Henrik Jørgensen, formand for JA, og fortsætter:

- En erhvervskandidat er en ny måde at uddanne sig på, der tænker uddannelse og arbejdsmarked sammen på en bedre og mere konstruktiv måde.

- Erhvervskandidaten falder helt i tråd med vores ønske om at få bedre sammenhæng mellem uddannelser og arbejdspladser. Og inden for vores område er det jo helt oplagt at kombinere de to. Samtidig viser undersøgelser, at en tæt tilknytning til arbejdsmarkedet giver de studerende en langt bedre chance for at få et job, når de afslutter uddannelsen.

- De studerende, der har et studiejob eller en praktik, har et forspring i forhold til dem, der ikke har. De kommer simpelthen hurtigere i arbejde.

 

FAKTA

  • Erhvervskandidatuddannelsen giver studerende på videregående uddannelser en mulighed for at være ansat i en virksomhed, mens de tager en kandidatuddannelse.
  • Uddannelsen er på deltid over fire år mod de sædvanlige to år.
  • De studerende får ikke SU under uddannelsen, men aflønnes af virksomhederne.
  • Uddannelses- og forskningsministeren vil sætte en forsøgsordning i gang.

Læs også JA-kommentaren: Lær dit fremtidige arbejdsmarked at kende i studietiden