Arbejdspres er nøgleordet

 

​Stort arbejdspres har størst betydning for akademikernes stress, viser en ny analyse af akademikernes arbejdsmiljø. Men også organisationens syn på stress spiller en væsentlig rolle. Skal vi komme stressen til livs, kræver det, at ansvaret for stress flyttes fra den enkelte medarbejder og håndteres organisatorisk i stedet.

Jo større arbejdspres, jo større er risikoen for, at man går ned med stress, og det er særligt "balancen mellem privatlivet og arbejdslivet", som har indflydelse på, om en person går ned med stress. Og hvis der på arbejdspladsen er en opfattelse af, at stress er den enkeltes eget problem, stiger stressniveauet ganske betragteligt.

- Det er på tide, at langt flere arbejdspladser begynder at lave organisatoriske forebyggelsestiltag for at komme stressen til livs. Det duer ikke at lægge alt ansvaret på den enkeltes skuldre og se stressen som uafhængig af de arbejdsvilkår og rammer, man arbejder under. Hvis stresskurven skal knækkes, skal alle arbejdspladser i gang med at se på hvor og hvordan, der kan sættes ind for at undgå stressfaktorer i det daglige arbejde. Helt konkret ved at begynde med at se på, om der er den nødvendige klarhed over opgaver og prioriteringer, men også ved at iværksætte tiltag, der sikrer, at alle på arbejdspladsen ved, hvad de skal gøre for at forebygge stress, pointerer Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne. 

Læs mere