Din nye kollega er DIGITAL indfødt – så hvad gør du?

 

Den nye generation på arbejdsmarkedet er født digital. De stiller helt nye krav til ledelse, kolleger og arbejdspladser. For dem er forandringer en forudsætning og ustabilitet en standard. De vil have ”tiltideværelse” fremfor tilstedeværelse.

Kom og mød Søren Schultz Hansen, erhvervsforsker og forfatter og bliv klædt på.

FAOD inviterer i samarbejde med Ansatte Tandlægers Organisation, Dansk Magisterforening, Bibliotekarforbundet, Dansk Psykolog Forening, Den Danske Dyrlægeforening og JA til det 2. fælles morgenmøde for tillidsrepræsentanter om digitale indfødte.

De unge, der er vokset op med internettet, teknologi og sociale medier er digitale indfødte. Som TR er du med til at tage imod nye kolleger og sikre, at arbejdspladsen udvikler sig. Du skal have blik for forskelligheder og nye behov hos kollegerne på arbejdspladsen. Så spørg dig selv – er I klædt på?

”Digitale indfødte på job” af Søren Schultz Hansen er baseret på forskning, og på morgenmødet giver han konkrete eksempler, råd og redskaber til, hvordan I kan opdatere arbejdspladsen, så de digitale indfødte bliver motiveret og udvikler sig. Vi skal også drøfte, hvad det betyder for ikke-indfødte, som måske ser sig løbet over ende?

OPLÆGSHOLDER
Søren Schultz Hansen er forfatter til ”Digitale indfødte på job”, ekstern lektor på CBS, erhvervsforsker og rådgiver med speciale i digitale indfødte og ledelse. Læs mere www.aargang2012.dk