Stop af madspild

 

Stop af madspild
- bruger du dit køleskab som skraldespand!

Tirsdag, den 28. marts kl. 17.00 – 20.00, i Fællessekretariatet på Frederiksberg.

Hvad gør du med rester fra aftensmaden, eller når bananen får brune pletter? Bliver du lokket af butikkernes mængdetilbud og ender du med, at smide alt for meget ud?

Ifølge FN skal vi om 20 år producere mindst 50% mere mad. I 2050 er det 70%! I dag har vi et globalt madspild, der kunne brødføde 3 mia. mennesker - mens 1 mia. sulter.

Hvad kan vi reelt gøre og hvordan kan vores egen personlige indsats gøre en forskel. Kan vi nå at gøre noget, før det er for sent!

Kom og hør Selina Juul fra forbrugerbevægelsen ”Stop Spild af Mad” komme og give sine bud på, hvordan vi udnytter det, som vi normalt smider ud – samt fortælle om det store madspild, vi har i dag. Eksempler på madspild er:

At smide madresterne ud selv om de ikke fejler noget
At smide maden ud flere dage før udløbsdato
At smide endeskiver af brød ud
At smide de yderste salatblade ud, selvom de intet fejler
At smide endeskiven af agurken ud
At skrælle nye kartofler

Dyrlæge Zanne Dittlau fra Fødevarestyrelsen fortæller om myndighedernes perspektiv på madspild. Hvad er madspild og hvordan finder vi ud af, om vi gør fremskridt? Hvad kan myndighederne i Danmark, de nordiske lande, EU og på verdensplan bidrage med i kampen mod madspild? Hvor stort er problemet egentligt?

Hvordan reducerer vi madspild i hele fødevarekæden uden at gå på kompromis med fødevaresikkerheden? Hvad kan myndighederne gøre?

En spændende eftermiddag med indlæg fra Selina Juul og Zanne Dittlau, der giver deres bud på:
”Hvor langt er vi nået, hvad har vi gjort, hvad kan gøres og hvor er vi på vej hen”?

Tilmelding senest den 26. marts, medlemmer deltager gratis. Det er muligt at tilmelde en ledsager til kr. 100,00. Netværkene byder på en sandwich og vand.

Hilsen
Økologisk Forum og DA – netværk under JA samt Den Danske Dyrlægeforening