Gå til sidens indhold

Nu åbner puljen for kompetenceudvikling i staten

Den 4. september åbnes der for ansøgninger til Den statslige Kompetencefond – en pulje på 172 mio. kroner. Skynd dig at søge om kurser og efteruddannelse, hvis du vil være sikker på at kunne få glæde af fondens midler.

Onsdag den 4. september åbner Den Statslige Kompetencefond for ansøgninger til fonden, hvor der over de næste to år er afsat 172 mio. kroner til kurser, efteruddannelse mv. for de 187.000 statsansatte, som er omfattet af aftaler og overenskomster i den statslige sektor. Både ledere og medarbejdere kan søge penge fra fonden.

Den Statslige Kompetencefond giver støtte til individuel kompetenceudvikling, og støtten skal være et supplement til øvrig kompetenceudvikling på arbejdspladsen. Det er et krav, at din arbejdsplads også er med til at betale for den kompetenceudvikling, der søges om støtte til, fx i form af udgifter til dækning af den mistede arbejdstid eller selve aktiviteten. Der kan søges om støtte til:

  • Udgifter til deltagelse i kompetencegivende aktiviteter.
  • Undervisningsmateriale såsom faglitteratur mv.
  • Udgifter til transport i forbindelse med deltagelse i fx kursus, der støttes efter statens regler for kilometergodtgørelse.
  • Hvis din deltagelse i den ansøgt kompetencegivende aktivitet kræver overnatning, så kan der også ansøges om støtte til opholdet.

Ansøgning kommer til at foregå via et digitalt ansøgningsskema – læs mere om mulighederne, og hvordan du skal søge, på kompetenceudvikling.dk

Mit JA