Gå til sidens indhold

JA sætter fokus på arbejdsmiljø med stor undersøgelse

I 2019 gør JA en særlig indsats for at forbedre arbejdsmiljøet rundt omkring på arbejdspladserne. Derfor gennemfører foreningen netop nu en stor spørgeskemaundersøgelse, som skal afsløre de vigtigste indsatsområder. Husk at deltage!

I en tid med store forandringer på arbejdsmarkedet og krav om øget effektivisering oplever mange medlemmer en stigende arbejdsbelastning. Samtidig er det ofte op til den enkelte selv træffe beslutninger om, hvordan opgaverne skal løses med færre ressourcer.

Det kan gå ud over fagligheden, mener formand for JA’s Forhandlingsudvalg, Jess Jørgensen, og derfor gennemfører udvalget i løbet af 2019 en særlig indsats for arbejdsmiljøet med fokus på arbejdsbelastning og selvledelse. I første gang udmønter indsatsen sig i en kort spørgeskemaundersøgelse.

”Hvordan håndterer du som JA’er at skære arbejdet til, når ressourcerne bliver færre, eller når nye opgaver kommer oven i de planlagte? Ved du hvornår opgaven er løst ’godt nok’? Bliver kravene tilpasset de ressourcer, der er til rådighed?” skriver Jess Jørgensen om undersøgelsen.

Resultaterne fra undersøgelsen skal hjælpe Forhandlingsudvalget med at målrette indsatsen i det videre arbejde, som skal give JA’s medlemmer arbejdsmiljøfaglig viden og konkrete værktøjer til at håndtere den stigende arbejdsbelastning.

Link til spørgeskemaet er sendt ud på mail til alle ansatte i både den offentlige og den private sektor. Det vil sige, at selvstændige, pensionister og studerende ikke skal deltage i undersøgelse. Besvarelsen af spørgeskemaet sker anonymt, og sidste frist er tirsdag den 21. maj.
Du kan i øvrigt følge med i indsatsen gennem JA’s medier.

Mit JA