Gå til sidens indhold

Offentligt ansat? Din løn stiger i oktober

Der er lønstigninger på vej til offentligt ansatte. Ved overenskomstforhandlingerne i 2021 blev det aftalt, at lønnen skal stige 1. oktober 2022.

Penge12x8

Kommunalt ansatte kan se frem til en stigning på 2,55 %, se den nye løntabel

I regionerne er stigningen på 1,82 %, se den nye løntabel

I staten er stigningen på 0,29 %, se den nye løntabel

I JA er vi helt opmærksomme på, at inflationen lige nu ligger højere end de aftalte lønstigninger. Den viden tager vi med til de kommende offentlige overenskomstforhandlinger.

Er der udsigt til flere penge?

I perioden frem mod næste overenskomstforhandling i 2024 vil den offentlige lønudvikling også blive påvirket af den private lønudvikling. Hvis de private lønninger stiger, vil den reguleringsordning, der er en del af overenskomsten, sikre, at de offentlige lønninger bliver løftet med op, da lønudviklingen i den offentlige sektor hænger sammen med lønudviklingen på det private arbejdsmarked.

Mindre stigning til de statsansatte

De statsansattes stigning er mindre denne gang, fordi de fik en større stigning tilbage i april 2022, hvor der ikke var stigning til de kommunalt og regionalt ansatte. Ved overenskomstforhandlingerne er tidspunktet for lønstigningerne også en del af forhandlingen, derfor er det ikke ens på de tre overenskomstområder.

Mit JA