Gå til sidens indhold

Tegn fremtiden med dine fagfæller – brug din stemme hos JA

Den kommende valgperiode i JA’s repræsentantskab bliver afgørende for foreningens fremtid: JA står over for at skulle indlede et nyt, fagligt samarbejde med to andre organisationer, og ved at stille op til repræsentantskabsvalget i august kan du have afgørende indflydelse på den faglige fremtid i foreningen.

I år er der valg til JA's repræsentantskab. Det betyder, at du som medlem af JA kan stille op og få indflydelse på din egen og dine fagfællers fremtid.

Og det er en spændende tid fyldt med forandring, JA går ind i med den kommende toårige valgperiode. Fra årsskiftet 2022 vil JA etablere en ny fælles platform og organisering sammen med foreningens nuværende samarbejdspartner og den langt større fagforening DM (tidligere Dansk Magisterforening).

Det nye fællesskab udspringer af en fælles vision om at skabe en stærk faglig stemme med fokus på biovidenskab, natur, miljø og fødevarer – et fagligt fællesskab, der lige nu har arbejdstitlen ’biosøjle’.

Det indledende og afgørende arbejde med at forme og definere den nye fælles fremtid er netop ved at gå i gang og vil accelerere i efteråret 2021.

Hvis du vil være med til at forme fremtidens faglige platform, er det nu, du skal stille op og engagere dig i foreningens arbejde. 

Repræsenter dine kollegaer
Som medlem af repræsentantskabet er du med til at sikre, at JA’s bestyrelse og sekretariat har en direkte kontakt til medlemmer inden for forskellige ansættelsesområder, og at foreningens aktiviteter og service er i tråd med medlemmernes behov og ønsker.

Medlemmer af repræsentantskabet er derfor også JA's ambassadører på arbejdspladserne og i egne lokalområder. Med andre ord repræsenterer du dine kolleger og fagfæller over for JA, og du repræsenterer JA over for dem, du deler hverdag med.

Valget til JA’s repræsentantskab gælder for to år, og funktionsperioden løber fra november 2021 til november 2023.

Valget foregår i fem valggrupper, og som medlem af JA har du allerede modtaget en mail om, hvilken valggruppe du hører til.

Der bliver afholdt online opstillingsmøder i anden og tredje uge af maj, hvor du kan møde medlemmer af bestyrelsen og de nuværende repræsentanter for valggruppen.

Møderne finder sted online mellem den 10. og den 19. maj – alle dage kl. 19.00-20.30

  • Valggruppe 1: Ansatte i staten 10. maj
  • Valggruppe 2: Ansatte i kommunerne 11. maj
  • Valggruppe 3: Ansatte på universiteterne 17. maj
  • Valggruppe 4: Ansatte i private virksomheder 18. maj
  • Valggruppe 5: Selvstændige/freelancere 19. maj

Du kan stille op til repræsentantskabet ved at sende en mail til Sussi Lykke Christiansen på et hvilket som helst tidspunkt frem til 15. juni. Opstilling behøver ikke at ske på opstillingsmødet.

Du kan umiddelbart melde dig som kandidat til repræsentantskabet, hvis du gerne vil bidrage. Er der flere opstillet i valggruppen, end der er pladser i repræsentantskabet, afholdes valg ved urafstemning inden for valggruppen. Det foregår i august.

Vi håber, at rigtig mange har lyst til at deltage og være med til at tegne et nyt og stærkt samarbejde og definere en ny faglig stemme – det er nu, du skal slå til for at få indflydelse!

Kontaktinformation:

Formand for JA, Hans Henrik Jørgensen

Næstformand for JA, Eva Roland Erichsen

Sekretariatsbetjening, Sussi Lykke Christiansen

Mit JA