Gå til sidens indhold

Nyt panel skal skrue op for antallet af grønne iværksættere i Danmark

Et nyt ekspertpanel skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark får endnu flere grønne iværksættere, som kan hjælpe med at indfri landets ambitiøse klimamål

Der skal være endnu flere grønne iværksættere i Danmark. Derfor har erhvervsminister Simon Kollerup sidst i november nedsat et nyt, grønt iværksætterpanel med iværksætter og investor Esben Gadsbøll som formand.

Panelet består derudover af ni iværksættere, investorer og eksperter, som skal komme med anbefalinger til, hvordan Danmark bliver et grønnere iværksætterland. Panelet skal undervejs uddele midler til udvikling og test af nye metoder og initiativer, som skal understøtte nye grønne iværksættervirksomheder. Første ansøgningsrunde startede den 24. november og er nu afsluttet.

"Danmark skal være et sted, hvor grønne iværksættere har lyst til at slå rødder, og hvor de kan spire. For vi har brug for deres kloge hoveder og ideer til at skabe flere arbejdspladser, som fremmer den grønne omstilling. Derfor er jeg også glad for, at vi har fået nogle af landets fremmeste eksperter med ombord, så vi i fællesskab kan sætte den bedste retning for nye grønne væksteventyr,” udtaler erhvervsminister Simon Kollerup, og formand for det grønne iværksætterpanel, Esben Gadsbøll, fortsætter:

"Jeg glæder mig over, at regeringen i dag har nedsat et grønt iværksætterpanel. Vi har brug for, at dem med de mest ambitiøse ideer får muligheden for at bygge store virksomheder i Danmark, som kan være med til at løse klimaudfordringerne.”

”Vi skal turde satse – både kommercielt og politisk, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Blandt iværksætterne i Danmark har der aldrig før været så mange, som har villet gøre en forskel til fordel for klimaet. Det handler ikke længere om den flotteste bil eller den største bankkonto. Nej, i dag skal vi redde planeten. Det gør mig stolt over denne mulighed, men jeg går også ydmygt til opgaven. Jeg er beæret over muligheden og vil gøre mit for, at vi i panelet kan pege på nødvendige rammevilkår og potentialer for at fremme det grønne iværksætteri i Danmark."

Iværksætterpanelet vil dele deres anbefalinger frem til udgangen af 2022.

Mit JA