Gå til sidens indhold

Ny konsulentaftale mellem JA og DLBR-virksomheder

Der er nu indgået en ny 3-årig konsulentaftale mellem JA og en række lokale virksomheder under DLBR (Dansk Landbrugsrådgivning). Aftalen har været til urafstemning blandt de berørte JA-medlemmer, og den har også været til godkendelse blandt de DLBR-virksomheder, som stod bag forhandlingerne. Begge steder har der været meget stor opbakning til aftalen.

Der er tale om en rammeaftale, som gælder i perioden 2021-2024. 15 lokale DLBR-virksomheder har underskrevet aftalen, som dermed omfatter mellem 1/2 og 2/3 af alle JA-medlemmer i alle lokale virksomheder under DLBR.

Følgende lokale DLBR virksomheder er med i aftalen:

 1. VKST
 2. LHN
 3. Landbo Limfjord
 4. Bornholm
 5. Sønderjysk Landboforening
 6. Odsherreds Landboforening
 7. Landbosyd
 8. Lemvigegnens Landboforening
 9. Vestjysk Landforening
 10. LandboThy
 11. Østdansk Landboforening
 12. Landbrugsrådgivning Syd
 13. KHL
 14. Rådgivningscenter Nord
 15. Agrovi.

Følgende lokale DLBR virksomheder er ikke med aftalen:

 1. LandboNord
 2. Agrinord
 3. Velas
 4. SAGRO
 5. NF Plus
 6. Djursland (har tidligere i 2021 indgået aftale med JA)

Fra JA’s side er der stor tilfredshed med, at aftalen er kommet i hus, og at der var så stor opbakning til aftalen. Der har været et meget konstruktivt forhandlingsforløb, hvilket er et godt grundlag for det fremtidige samarbejde. Det er en rammeaftale, som både indeholder nogle forbedringer af de generelle arbejdsvilkår og også giver rum til lokale forhandlinger. Fra JA’s side er det selvfølgelig ærgerligt, at nogle få, men store konsulentvirksomheder ikke har været interesseret i at forhandle en fælles rammeaftale – til gavn for både virksomheden og de ansatte. JA håber på medlemmernes opbakning til, at aftalen får så bred dækning som muligt.

Har I spørgsmål til aftalen, er I velkomne til at kontakte Formand for Forhandlingsudvalget og medlem af JA´s bestyrelse Henning Otte Hansen på tlf. nr. 3061 2287 eller pr. mail hoh@ifro.ku.dk eller forhandlingskonsulent Mette Mønsted på tlf. nr. 3913 1040 eller pr. mail mm@ja.dk.

Du kan se hele aftalen her

Mit JA