Gå til sidens indhold

Lønstatistik: Pæn reallønstigning i 2021

Med en gennemsnitlig lønstigning på 4,6 pct. har det seneste år givet en pæn reallønsstigning for JA’ere. For kandidater fra 2000 eller senere ligger de gennemsnitlige lønstigninger på over 5 pct. Kandidater uddannet i 2010 eller derefter har i gennemsnit haft en lønstigning 7 pct. det seneste år.

Loenstigning

Hjemmearbejde og pandemi har på ingen måde betydet, at lønniveauet har stået i stampe. Tværtimod er der tegn på, at samfundsøkonomien har det godt, og det smitter af på lønningerne. 

Der er dog samtidig sket en øget inflation, og priserne er steget i forhold til de tidligere år. Det betyder, at årets lønstigninger ikke direkte kan sammenlignes med sidste års lønstigning, hvor inflationen var lavere. Du kan se den nyeste JA lønstatistik 2021 her.

Der har været et par år, hvor selv meget lave lønstigninger gav pæne stigninger målt i realløn, da prisstigningerne lå på under en procent. I år er prisstigningerne nærmere et par procent, men som stigningen ser ud lige nu, så er der stadig god grund til tilfredshed med de 4,6 pct.

Brug lønstatistikken til lønforhandling

Selv om du måske ikke har mærket til de store lønstigninger i år, så er der alligevel god grund til at læse årets lønstatistik igennem og bruge den som afsæt i en eventuelt kommende lønforhandling.

Du kan læse mere om løn her

Mit JA