Gå til sidens indhold

Jobsøgning og regler for dagpenge under COVID-19

Et arbejdsmarked præget af coronakrisen påvirker også de lediges situation, og det medfører bl.a. en forlænget periode med dagpengeret.

Hvis du er ledig, anbefaler JA, at du løbende følger med på Akademikernes A-kasses hjemmeside, så du er klar over, hvilke regler der gælder, når du er på dagpenge.

De regler, der var gældende frem til og med 31. december 2020, er blevet forlænget til den 17. januar 2021.  Nedenfor har vi fremhævet de vigtigste.

  • Du skal forsat stå til rådighed for og søge ordinære job
  • Samtaler med jobcenter og A-kasse foregår digitalt eller telefonisk
  • Du har ret og pligt til at deltage i uddannelsestilbud
  • Du skal ikke stå til rådighed for at deltage i virksomhedspraktik eller løntilskudsjob, men du må gerne
  • Din dagpengeret er blevet forlænget. Det betyder, at du pr. 1. marts 2021 har lige så mange timer tilbage med dagpenge, som du havde den 31. december 2020. Heri ligger også, at du ikke kan opbruge din dagpengeret i perioden 1. november 2020 til 28. februar 2021.

Har du brug for inspiration, når du søger job, kan du altid kontakte JA´s jobkonsulenter eller hente inspiration på JA’s hjemmeside om karriere og kompetenceudvikling. Du kan også læse vores artikel ’Karriereovervejelser i en coronatid’, hvor du bl.a. får råd om jobsøgning, motivation og strategi.

Kan du overskue at bruge mere tid foran skærmen, kan vi anbefale vores digitale karriereværktøj. Karriere+Navigation. Her får du bl.a. gode råd og tips til, hvordan du beskriver dine kompetencer, så de fænger, og hvordan du forbereder dig til jobsamtalen.  Læse mere på JA’s hjemmeside om karriereværktøjer her.

Mit JA