Gå til sidens indhold

Internationale studerende vælger ofte de mindre byer

Nye tal fra Akademikerne (AC) viser, at de internationale studerende holder hånden under uddannelser i provinsen – fx i Sønderborg, Horsens og Viborg.

Det er i høj grad internationale studerende, der vælger at uddanne sig i de mindre byer. Det viser en ny opgørelse fra JA’s hovedorganisation Akademikerne.

”Derfor hænger det ikke sammen, når regeringen vil finansiere udflytningen af studiepladser ved at skære i andelen af internationale studerende,” siger Akademikernes formand Lars Qvistgaard i en pressemeddelelse.

“Ikke alene er de internationale studerende en vigtig del af mange studiemiljøer – de er også med til at sikre, at uddannelsessteder i de mindre byer kan tiltrække studerende nok. Internationale studerende er ikke en modsætning til at sikre gode uddannelsesmuligheder i hele landet. Tværtimod er de lige nu forudsætningen for, at mange af de regionale uddannelser, som regeringen selv fremhæver som gode eksempler, kan løbe rundt. Det er helt centralt, at der findes nye midler til nye studiepladser,” fortsætter han.

Det er kun én ud af de ti uddannelsessteder med størst andel af internationale studerende, der ligger i en af de fire store studiebyer. Resten ligger i mindre provinsbyer. Derfor opfordrer AC regeringen og de øvrige politiske partier til at se finansieringen af udflytningen grundigt efter i sømmene.

Top fem uddannelsessteder med flest internationale studerende:

  • Syddansk Universitet, Sønderborg (internationale studerende: 39,49 procent)
  • VIA University College, Campus Horsens (internationale studerende: 33,70 procent)
  • VIA University College, Kasernevej Viborg (internationale studerende: 28,69 procent)
  • Aalborg Universitet, Esbjerg (internationale studerende: 27,14 procent)
  • Erhvervsakademi Dania, Viborg (internationale studerende: 26,84 procent)

 

Mit JA