Gå til sidens indhold

Det psykiske arbejdsmiljø er meget vigtigt for nyuddannedes trivsel

Fokus på det psykiske arbejdsmiljø for de unge har helt afgørende betydning for unge i det første job. Hovedorganisationen Akademikerne (AC) og de øvrige arbejdsmarkedsparter i Arbejdsmiljørådet kører for øjeblikket en ny kampagneindsats med budskabet ”Giv unge en god start”. Kampagnen er målrettet arbejdspladser og unge op til 30 år i forbindelse med, at nyuddannede, studentermedhjælpere eller andre træder deres første skridt på arbejdsmarkedet.

Studerende på campus

Det går desværre ikke altid så glat som ønsket, når arbejdspladser ansætter unge medarbejdere til deres første job, skriver Akademikerne på deres hjemmeside. Det betyder, at oplevelsen risikerer at ende skidt for både den unge nyansatte og arbejdspladsen. Der er flere faktorer, der spiller ind for at sikre en vellykket start på samarbejdet. Det handler både om modtagelsen, et stærkt fokus på den første tid og om forberedelse. For mange arbejdspladser forstås arbejdet med den gode modtagelse og intro-indsats heldigvis som en naturlig opgave. Og så resulterer det langt oftere med at være en god proces for både for dem selv og for den nye medarbejder, der bliver modtaget.

Et godt fokus på arbejdsmiljøet er en vigtig hjælp til at undgå problemer. De arbejdspladser der er stærke på denne front, står bedst. Der er god hjælp at hente ved at konsultere den store viden, der er på området. Det handler om at få prioriteret og brugt de redskaber der findes i værktøjskassen til arbejdsmiljøindsatsen. For unge nyansatte kan med god grund være usikre og mangle erfaring i at fungere på en arbejdsplads. Det er ganske simpelt forholdene omkring dette, der skal sikres plads til at få talt om og grebet ude på arbejdspladserne. Dette vedrører fx både de rent praktiske opgaver i jobbet, og om at fungere sammen med kolleger og ledere, skriver Akademikerne.

Når man som arbejdsplads får det til at klappe og lykkedes med at få etableret en ordentlig arbejdsmiljøindsats, vinder man til gengæld endnu hurtige en engageret og god medarbejder. Og samtidig er det ofte sådan, at man som arbejdsplads selv oplever at lære nyt undervejs, fordi man bliver mødt og spejlet af den unges friske blik.

Kampagnen ”Giv unge en god start” sætter fokus på, hvad der kan gøres for at sikre den gode start. Helt centralt står fem konkrete anbefalinger til give opdrift i det psykiske arbejdsmiljø.

De fem anbefalinger, der gavner en god modtagelse af unge nyansatte, er:

  • Vær gode rollemodeller
  • Læg en plan for den første tid
  • Inviter til dialog
  • Klare krav og forventninger
  • Giv konstruktiv feedback

Få ideer til, hvordan man tager godt imod unge på arbejdspladsen

Mit JA