Gå til sidens indhold

Tag godt imod jeres unge medarbejdere

Psykisk arbejdsmiljø er afgørende for nyuddannedes første job. En ny indsats og kampagne skal hjælpe unge og nyuddannede godt i gang i arbejdslivet.

Fra mandag den 21. september har Akademikerne og de øvrige arbejdsmarkedsparter i Arbejdsmiljørådet kørt en ny kampagneindsats under temaet "Tag godt imod jeres unge medarbejdere." Den nye indsats er bygget op som en informationskampagne målrettet både arbejdspladser og unge op til 30 år.

”De unge og nyuddannede, der er på vej ud på arbejdsmarkedet i disse år, kan se frem til at være der længere end generationerne før. Derfor er en god begyndelse vigtigere end nogensinde i ambitionen om at fremme bæredygtige arbejdsliv som en central del af udviklingen af arbejdsmarkedet. Vi skal arbejde henimod en stærkere brobygning mellem de unge og arbejdspladserne”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, ifølge organisationen.

Kampagnen sætter fokus på at gøre det nemmere for ledelsen og kollegerne at tage imod unge medarbejdere på op til 30 år. Helt centralt står fem konkrete anbefalinger om, hvad der hjælper til at sikre den gode start i mødet mellem unge nyuddannede og den enkelte arbejdsplads.

De fem anbefalinger er:

  • vær gode rollemodeller
  • læg en plan for den første tid
  • inviter til dialog
  • opstil krav og forventninger
  • giv konstruktiv feedback

Du kan læse mere om de fem anbefalinger på Arbejdsmiljørådets hjemmeside

Mit JA