Gå til sidens indhold

Ny midlertidig aftale om arbejdsfordeling skal forebygge fyringer og holde hånd under virksomhederne

Arbejdsmarkedets parter og regeringen indgik den 31. august en trepartsaftale, der både er til hjælp for medarbejdere og virksomheder efter, at aftalen om lønkompensation udløb den 29. august. AC kalder aftalen ’god og afbalanceret’.

Ifølge en pressemeddelelse fra Beskæftigelsesministeriet har den nye trepartsaftale til formål at undgå afskedigelser på private virksomheder ved, at man deler arbejdet mellem de ansatte. De nye muligheder for arbejdsfordeling giver medarbejderne mere tryghed og er også med til at holde hånden under de virksomheder, der er ramt på fx eksporten som følge af corona.

I de virksomheder, der vælger at anvende ordningen, vil medarbejderne modtage fuld løn, når de er på arbejde. Når de er hjemsendt, er det muligt at få dagpenge til en dagpengesats, der er 20 procent over den normale maksimale dagpengesats, hvilket svarer til op til 23.000 kr. om måneden.

I de perioder hvor man er hjemme, kan man ifølge aftalen efteruddanne sig på dagpenge, ligesom man ikke bruger af sin dagpengeret, mens man er i ordningen. Forhøjelsen af dagpengene finansieres primært af arbejdsgiverbidrag.

Akademikerne (AC) har meldt ud, at den nye trepartsaftale giver en god vej gennem krisen, og AC skriver i en pressemeddelelse:

Det er en god og afbalanceret aftale om arbejdsfordeling, der netop er faldet på plads. Med aftalen har arbejdsmarkedets parter fundet en model for brug af arbejdsfordeling som alternativ til corona relaterede fyringer, der imødekommer behov og input fra alle faggrupper.

 

Mit JA