Gå til sidens indhold

Kontakten til dimittender har høj prioritet

Ledigheden for JA´s medlemmer er lavere, end ledigheden for den samlede akademikerstand, men dimittendledigheden er høj. I 2020 har JA fulgt alle dimittender tæt for at kunne hjælpe dem bedst muligt til det første job.

I oktober har vi set en faldende ledighed på det akademiske arbejdsmarked, og som det er set tidligere år, er ledigheden blandt nyuddannede faldet siden juli måned. Ikke desto mindre toppede ledigheden blandt nyuddannede højere i år end tidligere, hvorfor ledigheden for denne gruppe for oktober i år er omtrent 0,5 procentpoint højere end i oktober sidste år, skriver Akademikerne på deres hjemmeside.

Blandt JA´s medlemmer er den gennemsnitlige bruttoledighed for dimittender 39,5 pct., hvilket er 0,5 procentpoint lavere end for oktober 2019. Til sammenligning er dimittendledigheden for alle akademikere under ét på 33,5 pct.

Ledigheden for alle JA´s medlemmer er i oktober på 3,8 pct., hvor den for alle akademikere under ét er 6,2 pct. For både dimittendledigheden og den samlede ledighed for alle JA´s medlemmer gælder, at den er på niveau med ledigheden for september.

I 2020 har JA fulgt alle dimittender tæt for at kunne hjælpe dem bedst muligt til det første job. Alle studerende, der forventer at dimittere i år, har fået et opkald fra vores konsulenter for at høre, om der er noget, vi kan hjælpe dem med i forhold til deres jobsøgning eller ansættelse i deres første job efter kandidateksamen.

Vores opkald er blevet modtaget meget positivt, og tilbagemeldingerne er med til, at JA kan give medlemmer en endnu bedre service.  Derfor er det besluttet, at vi forsætter med at kontakte alle dimittender – også i 2021. Ligeledes vil JA forsætte samarbejdet med Akademikernes A-kasse om særlige kurser for vores ledige medlemmer.

Mit JA