Gå til sidens indhold

Finansloven har mange gode nyheder, men også klare mangler

Med den nye finanslov for 2021 tager regeringen og støttepartierne nogle vigtige første skridt på både klima og velfærdsområdet. Desværre er der også klare mangler i den nye finanslov. Det mener JA’s hovedorganisation Akademikerne (AC).

Akademikernes formand Lars Qvistgaard mener, at regeringen og støttepartierne er lykkedes med at balancere en finanslov, der investerer i at fremtidssikre Danmark, samtidig med at den viser en klar vej ud af krisen.

”Det er helt rigtigt, at regeringen og støttepartierne fokuserer på investeringer i grønne løsninger og uddannelse,” siger han i en pressemeddelelse.

Akademikerne er især glade for, at finansloven har flere elementer, der fokuserer på uddannelse – bl.a. investering i ungdomsuddannelserne. Men også prioriteringerne inden for grøn omstilling og digitalisering i de små- og mellemstore virksomheder vækker glæde hos Akademikerne.

Desværre har finansloven også klare mangler. Udover behovet for at genoprette økonomien på de videregående uddannelser, er Akademikerne ærgerlige over, at der ikke er fundet midler til et løft af dagpengene. Lars Qvistgaard siger i den forbindelse:

“Vi har et dagpengesystem, der er hårdt presset. Det er kun blevet klarere i løbet af coronakrisen, hvor mange nye ledige har oplevet, at dagpengesatsen er for lav til reelt at skabe tryghed. For mig at se er en styrkelse af dagpengesystemet en pligtdagsorden på næste års finanslov.”

Mit JA