Gå til sidens indhold

Efter to år: kun 618 ledige ud af 10.802 nyuddannede

Ifølge de nyeste tal fra Akademikerne kommer dimittenderne i beskæftigelse, også sommerdimittenderne fra 2019.

Beskæftigelsesgraden for sommerdimittender fra årgang 2019 følger umiddelbart samme overordnede mønster som for tidligere årgange, viser nye tal fra hovedorganisationen Akademikerne. Fra dimissionstidspunktet og i løbet af de efterfølgende måneder stiger antal beskæftigede støt, mens antal ledige i samme periode falder markant.

I de første måneder og år efter dimissionen er der et voksende antal af de nyuddannede, som ikke er medlem af a-kassen. Deres beskæftigelsesmæssige forhold og eventuel ledighed siger data bag statistikken desværre ikke noget om. Det må dog formodes, at størsteparten er i beskæftigelse, eftersom de som ledige ville have fordel af at have været medlem af a-kassen. Efter to år er der blandt 10.802 nyuddannede kun 618 ledige. De udgør 5,7 procent af de nyuddannede.

I JA var den gennemsnitlige bruttoledighed i november 2019 på 3,9 procent, hvilket er uændret i forhold til oktober. Dimittendledigheden steg svagt og er nu på 48,6 pct. Bruttoledigheden for akademikere generelt er på 5,2 procent og holder sig på samme niveau som i oktober. Dimittendledigheden generelt var i november 2019 på 32,2 procent.

Mit JA