Gå til sidens indhold

Akademikernes A-kasse tegner sundhedsforsikring for ledige

AKA har tegnet en ny sundhedsforsikring for alle deres medlemmer, som dækker under ledighed.

Siden den 1. oktober 2019 har medlemmer af Akademikernes A-kasse været dækket af en ny sundhedsforsikring ved navn AKA Sundhed.

Forsikringen kan bruges af de medlemmer af A-kassen, der er ledige, og skal gøre, at de kan komme hurtigere til undersøgelse og i behandling.

Ordningen betyder, at de ledige medlemmer kan gøre brug af forsikringen via Dansk Sundhedssikring i det første år af ledigheden. På den måde træder forsikringen i perioden i stedet for den, som mange beskæftigede har gennem deres job.

”Sundhedsforsikringen kan være med til at sikre, at vores ledige medlemmer får det bedre og på den måde kommer nærmere det job, de drømmer om,” siger Villy Dyhr, som er administrerende direktør i Akademikernes A-kasse.

Ordningen er gratis for AKA’s medlemmer de første tre måneder, dvs. året ud. Fra 1. januar 2020 skal medlemmerne betale 20 kroner i kvartalet eller 6,66 kroner om måneden for ordningen, som bliver opkrævet sammen med kontingentet til a-kassen. Medlemmerne kan frit afmelde sig sundhedsforsikringen.

Ifølge Akademikernes A-kasse og Dansk Sundhedssikring er sundhedsforsikringen den eneste af sin slags i branchen.

Mit JA