Gå til sidens indhold

Nyheder

 • JA bliver central aktør i nyt biofagligt fællesskab

  JA ser ind i en fremtid i fællesskab med DM og DSL, hvor de tre fagforeninger sammen skal opbygge biofaglige tilbud og fagforeningsydelser. JA’s afgående formand Hans-Henrik Jørgensen opfordrer JA’erne til at gribe muligheden for indflydelse og medbestemmelse ved valget til repræsentantskabet i august og repræsentantskabsmødet i november, hvor en ny formand skal findes.

  Læs mere
 • Mød den nye kandidat til formandsposten i JA

  Til efteråret forlader JA’s nuværende formand posten. Til at erstatte Hans-Henrik Jørgensen anbefaler bestyrelsen Gertrud Knudsen, der stiller op til repræsentantskabsvalget i august. Læs her, hvordan formandskandidaten kan bidrage til at forme foreningens fremtid i samarbejdet med DM.

  Læs mere
 • Professor i marinbiologi frikendt for ærekrænkelser

  I fredags faldt der dom i retssagen om udtalelser fra Stiig Markager, professor i marinbiologi ved Aarhus Universitet, som landbrugsorganisationen Bæredygtigt Landbrug fandt ærekrænkende.

  Læs mere
 • Fuld opbakning til forskernes forsvar for forskningsfriheden

  Folketinget har vedtaget en erklæring om ’overdreven aktivisme i visse forskningsmiljøer’, men ”det er ødelæggende, hvis vi nu skal se ledelserne på universiteterne blive tvunget til at kontrollere forskningsmiljøerne for at jage et fatamorgana,” lyder det fra Akademikerne, der bakkes op af JA.

  Læs mere
 • Internationale studerende vælger ofte de mindre byer

  Nye tal fra Akademikerne (AC) viser, at de internationale studerende holder hånden under uddannelser i provinsen – fx i Sønderborg, Horsens og Viborg.

  Læs mere
Mit JA