Gå til sidens indhold

Hvem er JA-Sønderjylland

Uhøjtidelige, men fagligt spændende arrangementer i Sønderjylland. Alle, der er medlem af JA, kan også melde sig ind i JA-Sønderjylland. Medlemskabet er en del af de ydelser, som kontingentet til JA dækker.

Netværket i Sønderjylland har arrangeret en stribe arrangementer, som alle har været fagligt meget interessante og meget forskellige.

”Vi har eksempelvis været på Rømø for at ’smage på naturen’, besøgt Aalborg Universitets afdeling i Esbjerg, hvor vi hørte om forskning i biogas indenfor agroindustrien – et rigtigt spændende besøg. Vi har også fået en rundvisning på Vadehavscenteret i Ribe, og vi har hørt om biodiversitet og naturpleje hos en landmand,” fortæller cand.agro. Kirstine Lauridsen, som er en af de aktive i netværket JA-Sønderjylland.

JA-Sønderjylland har ikke en bestyrelse som sådan, men de er fire medlemmer i en ’tovholdergruppe’, som udtænker nye arrangementer. Tovholderne er Birgitte Madsen, Birgitte Daabeck samt Johannes P. Christensen udover Kirstine Lauridsen.
” Derudover har vi trukket på andre medlemmer af JA, når vi har arrangeret et møde. Men vi vil godt være flere tovholdere. Vi kommunikerer ret uformelt – ofte via mail eller måske Facetime. Det kan faktisk også være en givtig rolle for den enkelte at være med i tovholdergruppen, da der blandt andet er en god mulighed for at udvide sit faglige netværk, få nye kontakter og måske se nye jobmuligheder.”

Er du interesseret i at blive medlem af tovholdergruppen – eller har du nogle gode idéer til arrangementer – så kontakt netværkskoordinator Cathrine Norup eller en af tovholderne.

”Tovholdergruppen har fokus på, at vi får stablet nogle uhøjtidelige, men fagligt spændende arrangementer på benene her i Sønderjylland, og vi stiler efter at afholde to arrangementer om året. Det er hyggeligt at komme af sted og se noget nyt.”

”Vi vil gerne udvide vores netværk endnu mere – eksempelvis med nye kontakter på områdets arbejdspladser. Vi går efter at kunne skabe interessante arrangementer for meget forskellige deltagere med forskellige uddannelser,” betoner tovholdergruppens repræsentant.

”Alle i tovholdergruppen er enige om, at vi har en pæn succesrate. Vi har faktisk været mellem femten og femogtredive deltagere til vores hidtidige arrangementer. JA-Sønderjylland har succes med at udbyde arrangementerne som fyraftensmøder mellem kl. 17 0g 19. Det gør også, at det er muligt at tage børn med.”

”Når vi har fundet et emne, sender vi materialet til netværkskoordinator Cathrine Norup i sekretariatet. Herefter går det nemt, vi har ikke bøvl med at annoncere og sende beskeder til deltagerne – det ordner netværkskoordinatoren.”
Netværksarrangementer kan være foredrag, værktøjskurser, virksomhedsbesøg eller andre relevante aktiviteter, så mulighederne er mange.

”Vi sigter efter at styrke det faglige og sociale samvær her i Sønderjylland. Det er jo værdifuldt at kunne mødes med gamle studiekammerater og kunne få nye venner,” slutter Kirstine Lauridsen.

JA arbejder på at styrke JA-Sønderjylland, så flere lokale aktiviteter kan blive en realitet.

Medlemskabet af JA-Nordjylland er en del af de ydelser, som fagforenings-kontingentet til JA dækker.

Er du interesseret i at høre mere om JA’s netværk - eller har spørgsmål - kan du kontakte JA’s netværkskoordinator Cathrine Norup.

Kontakt

Cathrine Norup
Kontorfuldmægtig

cathrine.jpg
Mit JA