Gå til sidens indhold

Egely

Ved Bryrup i Midtjylland ligger Danske Forstkandidaters Forenings ejendom "Egely". Det er en meget smuk ejendom på i alt 55 ha skov og sø, som foreningen har arvet efter forstkandidat Carl Georg Brødsgaard.

Huset blev renoveret i 2007, men står næsten, som da Brødsgaard selv boede der - med personlige bøger, billeder, møbler og souvenirs fra store dele af verden.

Huset er højt beliggende omgivet af skov og med smuk udsigt over Kvind Sø. I sæsonen kører veterantoget mellem Bryrup og Vrads forbi flere gange dagligt - om søndagen med damplokomotiv. Huset indeholder 2 store stuer, 3 værelser med i alt 8 senge (foruden 2 gæstesenge og 1 dobbelt sovesofa, i alt 12 sovepladser), 2 badeværelser og alle almindelige bekvemmeligheder. Der er service til 12 personer.

Til ejendommen hører desuden en kano og en bådebro. Man skal selv transportere kanoen fra huset til søen, men der findes en kædelås, så man kan efterlade kanoen i søen, mens man lejer huset.

Alle JAs medlemmer har mulighed for at leje ejendommen.

Som lejer forventes man at efterlade huset i pæn, ryddet og rengjort stand til kommende lejere. Der er ikke tilknyttet rengøringshjælp udefra, så man skal selv sørge for fx at vaske op, stille på plads, støvsuge og vaske gulve, inden man rejser.

 • Lejebetingelser

  Udlejning af Egely i påskeferien, efterårsferien og uge 25-32 fordeles efter lodtrækning blandt de henvendelser, der er kommet senest den 1. marts. Det bemærkes, at medlemmer af Danske Forstkandidaters Forening har fortrinsret i højsæsonen, hvis henvendelsen er modtaget i sekretariatet senest denne dato. Herefter ligebehandles alle medlemmer af JA.

  Efter lodtrækningen vil den øvrige udlejning i de nævnte perioder ske efter først til mølle princippet. Udlejning i juleugen følger samme fremgangsmåde, dog således at fristen for henvendelse forud for lodtrækning er den 1. september.

  Det gælder for hele højsæsonen (påskeugen, uge 25-32, efterårsferien og juleugen), at udlejning udelukkende finder sted på ugebasis, med mindre man har truffet særlig aftale med sekretariatet (se ”Udlejning i højsæson” herunder).

  Udlejning i mellem- og lavsæsonen sker efter først til mølle princippet - maksimalt et år frem i tiden.

  Se kalender for udlejning.

  Alle henvendelser til sekretariatet skal ske pr. mail eller brev og indeholde navn, adresse, medlemsnummer og ønskede uger/dage (gerne prioriteret).

  Udlejning i højsæson
  Ugeleje i påskeugen, uge 25-32, efterårsferien og juleugen: 4.500 kr. for medlemmer af DFF og 5.600 kr. for øvrige.
  Dagsleje: 700 kr. pr. døgn for medlemmer af DFF og 850 kr. for øvrige. I højsæsonen kan Egely kun lejes på dagsbasis, hvis ejendommen ikke er udlejet i den pågældende periode 4 uger før den relevante lejedato.

  Udlejning i mellemsæson
  Ugeleje mellem påske og indtil uge 25 samt fra og med uge 33 og indtil efterårsferien:
  4.000 kr. for medlemmer af DFF og 5.000 kr. for øvrige.
  Dagsleje: 600 kr. pr. døgn for medlemmer af DFF og 750 kr. for øvrige.

  Udlejning i lavsæson
  Ugeleje øvrige uger: 3.000 kr. pr. uge for medlemmer af DFF og 3.800 kr. for øvrige.
  Dagsleje: 450 kr. pr. døgn for medlemmer af DFF og 550 kr. for øvrige.

  Priserne er gældende fra 1. marts 2013. Der tages forbehold for almindelig prisregulering.

  Et ekspeditionsgebyr på 100 kroner tillægges alle lejemål.
  Alle priser er inkl. forbrug af el, vand og varme.

  Ved reservering opkræves en forudbetaling på 1.000 kroner. Når dette beløb er indbetalt, er reservationen gældende. I tilfælde af afbestilling modtager man kun sin forudbetaling retur, hvis Egely bliver udlejet til anden side.

 • Praktisk info

  Lejen inkluderer forbrug af el, vand, varme, telefon (indlandssamtaler) og internet. Man skal selv medbringe sengelinned, håndklæder og viskestykker. Der er service og sovepladser til 12 personer (8 senge, 2 gæstesenge og 1 dobbelt sovesofa). Rengøringsmidler, elpærer og andre forbrugsvarer købes normalt af lejerne af huset efter behov.

  Køkkenet er velfungerende til de flestes behov, men man skal ikke forvente, at der er udstyr til alle formål. Hvis man har særlige behov, er det derfor en god idé at medbringe eget udstyr. Det er almindeligt, at man efterlader langtidsholdbare madvarer, te, kaffe, krydderier og rengøringsmidler, som kommende lejere kan få glæde af.

  Der findes et lille musikanlæg i stuen til cd, kassettebånd og mulighed for tilslutning af minijackstik. Der er DVD-afspiller og TV med basis tv-kanalerne. Der er desuden trådløst internet og nærmere information herom i husets gæstebog.

  I huset findes materiale om de mange muligheder for vandreture og udstillinger og børneaktiviteter i området. Turen med veteranbanen til den lille restaurant på Vrads station er på mange måder nærliggende. Der er heller ikke langt til mange midtjyske attraktioner, bl.a. Aqua i Silkeborg, Himmelbjerget, Randers Regnskov, det lille museum i den gamle skovridergård på Palsgård distrikt og helt tæt på et vandland på campingpladsen i selve Bryrup. Der er muligheder for at foretage indkøb af madvarer i Bryrup.

  Man skal være opmærksom på, at der er en smæklås på indgangsdøren, så man kan risikere at lukke sig ude. Skulle det ske, eller skulle man på anden måde komme i knibe, så kan man kontakte sekretariatet 33 21 28 00 eller Kristian Løkke Kristensen på tlf. 6167 6891.

  Den lokale kontaktperson er ikke vicevært, og man forventes selv at løse mindre problemer, som i et almindeligt sommerhus. Man kan videregive relevante oplysninger til kommende lejere i gæstebogen.

  Som lejer forventes man at efterlade huset i pæn, ryddet og rengjort stand til kommende lejere. Der er ikke tilknyttet rengøringshjælp udefra, så man skal selv sørge for fx at vaske op, stille på plads, støvsuge og vaske gulve, inden man rejser.

  Hvis man er mange på ferie samtidig, hober husholdningsaffaldet sig hurtigt op, og det kan give problemer for de efterfølgende lejere og ved afhentningen af affaldet. Særligt skal man være opmærksom på, at affaldscontaineren kun tømmes hver 14. dag - fredag i ulige uger. Der henstilles derfor til at sortere affaldet, så alene affald, der ikke kan afleveres på genbrugspladsen lægges i containeren til husholdningsaffald. Brændbart affald, flasker, pap mv. kan afleveres på genbrugspladsen beliggende Ansøvej 1A, Them.

  Når huset forlades i vinterhalvåret, skal alle radiatorer stilles på 1 på 1. sal og 1 ¼ i stueplan. Gulvvarmen i de to badeværelser stilles på 3.

  Alle døre undtagen til kælder, entreen mod øst og skunke skal stå åbne af hensyn til udluftningen.

  Ved problemer med fyret skal Dansk Varme Service kontaktes på nr.: 7010 9800 i stedet for Them VVS.
  Them VVS kontaktes på nr.: 8684 9535 eller 2162 4992 ved øvrig VVS arbejde. Aftalen er lavet med begge nævnte.

  For øvrige oplysninger, skriv til: sv@fsek.dk - oplys altid navn, adresse og medlemsnummer.

Kontakt

Susanne Vilbrand
Kontorfuldmægtig

susanne v.jpg
Mit JA