Gå til sidens indhold

Dagpenge

Dagpenge får du fra den a-kasse, du har meldt dig ind i. JA anbefaler Akademikernes A-kasse.

JA samarbejder med Akademikernes A-kasse, der arbejder målrettet på at skabe job til akademikere og hjælpe akademikere i job. Er du medlem af Akademikernes A-kasse, kan du benytte dig af deres akademikerdatabase og en lang række andre tilbud målrettet ledige. 

Meld dig ledig på jobnet.dk

Senest på din første ledighedsdag skal du tilmelde dig dit lokale (kommunale) Jobcenter som ledig og aktivt jobsøgende, hvis du er medlem af en arbejdsløshedskasse og dagpengeberettiget. Du kan tilmelde dig på www.jobnet.dk.

Husk at udskrive en kvittering, idet du kun er berettiget til dagpenge fra den dag, du tilmelder dig. For at kunne få dagpenge, så skal du være til rådighed for arbejdsmarkedet. Læs mere om rådighed og reglerne for modtagelse af dagpenge på www.jobnet.dk og Akademikernes A-kasse.

Lønssikring

Har du tilmeldt dig JAs Lønsikringsordning (ekstra forsikring i tilfælde af ledighed), så udbetales denne forsikring efter samme regler om rådighed som dagpenge, men selvfølgelig også alt efter hvilken dækning, du har betalt for – tjek din police eller kontakt Topdanmarks Hotline på 44 74 35 50.

Kontakt

Hanne Jensen
Akademisk medarbejder

Hanne_brug
Mit JA