Gå til sidens indhold

Karrieremakker

Karrieremakker er en ordning, hvor medlemmer hjælper andre medlemmer videre i karrieren. Det handler om at give og modtage information om forskellige forhold på en konkret arbejdsplads eller i forhold til eget karriereforløb. Karrieremakker skal ikke forveksles med det mere formaliserede JA Mentor.

Brug dit netværk i JA

En karrieremakker er et JA-medlem, der kan kontaktes om vilkår og forhold i den virksomhed eller organisation, hvor vedkommende arbejder. Det kan være spørgsmål om, hvordan virksomheden klarer sig, om der er muligheder for job eller hvilke kompetencer, der vægtes særligt højt det konkrete sted.

Vil du være karrieremakker

Som karrieremakker stiller du dig til rådighed for at blive kontaktet af JA-medlemmer, der ønsker at videre mere, om det sted du arbejder eller din egen vej til jobbet. 

Alle, der har lyst til at hjælpe andre videre i deres karriere, kan blive karrieremakker. Du behøver ikke at have mange års arbejdserfaring bag dig, så længe du har lyst til at indgå i en dialog om job og karriere.

Er du på listen over karrieremakkere, kan du potentielt blive kontaktet af alle medlemmer med interesse for din arbejdsplads. En karrieremakker indgår ikke i et længere forløb, som eksempelvis en mentor gør.

Tilmeld dig

Når du tilmelder dig, skal du overveje, hvilke oplysninger, der skal være tilgængelige for andre. Det kan eksempelvis være, hvordan du helst vil kontaktes. Det er også en god idé at fortælle lidt om dig selv i feltet "profiltekst". Så er det lettere for den, der søger en Karrieremakker, at finde det rigtige match.

Sådan gør du:
  • Log ind via Mit JA
  • Vælg Medlemsprofil i vestre spalte og klik Rediger
  • Marker Tilmeld som Karrieremakker
  • Gem 

Find en karrieremakker

For at finde frem til en karrieremakker i den virksomhed, du er interesseret i, skal du logge ind på ja.dk og søge virksomheden frem.  

Sådan gør du:

  • Log ind via Mit JA
  • Vælg Medlemsfortegnelse i venstre spalte
  • Sæt x i Karrieremakker (under tekstfeltet i midten)
  • Klik Søg

Kontakt

Hanne Jensen
Akademisk medarbejder

Hanne_brug
Mit JA