Gå til sidens indhold

Kom godt i gang

Der kan være mange grunde til, at du søger nyt jo. Men uanset årsag er det en god ide at starte med at finde ud af, hvad du kan, og hvad du vil.

Første skridt er at udfærdige et brutto CV. Her skriver du alle informationer om dine ansættelsesforhold, uddannelser, kurser og efteruddannelser, udlandsophold, foreningsarbejde, bestyrelsesarbejde o.l. Under hver aktivitet beskriver du, hvilke funktioner du har haft, hvilke resultater du har skabt og hvilke kompetencer det har givet dig.

Når du har svar på, hvad du kan, er det tydeligere se, hvilke muligheder du har. Dernæst skal du overveje hvad du gerne vil. Det mest naturlige er at finde et job, der ligner det, du havde før. Men det er ikke nødvendigvis den rigtige beslutning. Det kan være, at det job, du havde før, ikke længere er en realistisk mulighed, og det kan være, at du i virkeligheden har lyst til at prøve noget helt andet.

Stil dig selv følgende spørgsmål:

  • Hvad giver mig arbejdsglæde?
  • Hvad er du virkelig god til/dine medfødte evner?
  • Hvilke ønsker har jeg til mit næste job?

Brug herefter tid på at lave en handlingsplan for din jobsøgning. Brug også dit netværk aktivt i din jobsøgning. Spørg om hjælp og information, men ikke om at vedkommende kan skaffe dig et job. For det kan du kun selv. At bruge sit netværk er for mange den hurtigste vej til et nyt job.

Kontakt

Hanne Jensen
Akademisk medarbejder

Hanne_brug
Mit JA