Gå til sidens indhold

Kampen om pladsen

Hvordan balancerer vi mellem et landskab med rig biodiversitet, en effektiv landbrugsproduktion og rekreative værdier? Hvad er den bedste fordeling, og kan man egentligt finde kompromisser eller løsninger, der tilgodeser alle aspekter af en bæredygtig fremtid.

En ældre sort af byg fra Nordisk Genbank
  • Græs gør landbruget grønnere

    Bioraffinering af græs er én af de mest lovende løsninger på at gøre landbruget mere bæredygtigt. Hvis det skal udvikle sig til en succes, er der dog behov for politisk opbakning, skriver formand Hans-Henrik Jørgensen.

    Læs mere

  • Er det slut med soja

    Regeringen har netop lanceret en handlingsplan for protein i forlængelse af anbefalinger fra det danske bioøkonomipanel. For hvordan reducerer Danmark - og EU - sin afhængighed af soja fra Sydamerika, som er en af de primære årsager til rydning af tropisk regnskov? JA har gennemgået de aktuelle anbefalinger og har en række kommentarer til nogle af de afgørende tendenser.

    > Læs artiklen

  • Milliarder af munde – bliver de mætte

    Reportage fra JA’s konference ”Mad nok 2050?

    Denne artikel forsøger at indfange de mest
    centrale budskaber fra forskerne og de kreative
    spørgsmål og opfordringer fra tilhørerne. Hvis
    du som læser vil dybere ned i substansen, så
    genlæs Momentum+ nr. 2 ”Mad nok år 2050?”

    Læs artiklen

  • JA: Dansk landbrugsjord kan binde CO2

    DEBAT: Der er et globalt skift undervejs, hvor organisationer bruger grønne dyrkningsmetoder til at binde CO2 til landbrugsjord. Også i Danmark er det tid til en ny jordbrugsrevolution, skriver formanden for JA.

    Læs debatindlægget

  • Mad og bæredygtighed

    Fremtidens fødevareforsyning af en stigende verdensbefolkning er i kernen af JA-medlemmernes virkefelt: Natur, miljø og fødevarer, og som artiklerne viser, er problemstillingen langt mere kompleks, end vi troede for måske bare få år siden.

    Læs lederen

Kontakt

Jacob Neergaard
Fagkonsulent

jacob.jpg
Mit JA