Gå til sidens indhold

Bæredygtige byer

Hvordan indretter og retrofitter vi fremtidens beboelses- og byområder, så vi skaber attraktive byrum, som også gavner biodiversitet og løser klimasikringen? Kommer urban farming, maritime nyttehaver, svampeproduktion og insekter til at spille en rolle? Hvilken rolle spiller de sociale fællesskaber om grønne projekter?

Model af landskab
 • Planternes dynamik

  Der er større bevidsthed om, at planter er en vigtig del af byers infrastruktur - på lige fod med veje, kloakering og vand. Vi skal forstå deres samspil med
  omgivelserne og læse landskabet. Også når planterne bliver til en hel skov.

  Læs artiklen

 • Ja til levende landskaber

  Byrum, udemiljø og landskaber etablerer en fælles identitet og er for alle. Faget landskabsarkitektur adskiller sig fra andre fag med kompetencer, der kan adressere vores samfunds kritiske udfordringer direkte.

  Læs artiklen

 • Sådan skaber vi bedre byer

  Hvilke udfordringer skal landskabsarkitekter og andre fagfolk løse for, at danskerne mener, de lever i en attraktiv by? Det giver en ny undersøgelse - den første af sin art i Danmark - et rigtig godt fingerpeg om.

  Læs artiklen

 • Vi må begrænse CO2 udledningen

  Efter et rekordvådt 2017 har vi haft et rekordtørt og -varmt 2018, med de højeste temperaturer og det højeste tørkeindeks, den værste tørke og den relativt mindste høst siden 1960erne. Rekorderne står i kø, næsten som i den finansielle sektor, hvor ”200-årsbegivenhederne” for tiden indtræder med fem til ti års mellemrum.

  Samtidig peger internationale og danske forskere med vores hjemlige Katherine Richardson i spidsen på, at målet om en maksimal 2 pct. temperaturstigning på kloden formentlig er for uambitiøst i forhold til en dominoeffekt af klimapåvirkninger, som skubber eksempelvis afsmeltningen af iskapperne ved polerne hurtigere frem end forventet.

  Læs lederen

Kontakt

Jacob Neergaard
Fagkonsulent

jacob.jpg
Mit JA