Gå til sidens indhold

Webinar: CRISPR som redskab i den grønne omstilling, og hvad gør vi i økologi?

Udgangspunkt i CRISPR-teknologi - hvordan virker den, og på hvilken måde kan den hjælpe os i den grønne omstilling?

Traktor Pløjer DA Webinar CB

Første indlægsholder er Michael Broberg Palmgren, som dagligt anvender CRISPR-teknologien i sin forskning, og som har en vision om, hvor teknikken kan bruges, og hvor den kan bringe os hen i fremtiden. Herunder også, hvordan teknikken kan bidrage til, at vi når klimamålene.

CRISPR skal, som tingene nu ligger i EU, følge GMO-reglerne. Dermed kan teknikken ikke bruges indenfor økologien. Vi har bedt Sybille Kyed fra Økologisk Landsforening give sin kommentar til, hvordan økologisk landbrug kan udvikle sig med og uden CRISPR.

Hun vil også give sit bud på, hvad man i økologisk landbrug især skal arbejde med for at gøre produktionen mere bæredygtig og bidrage til, at klimamålene bliver nået.

To kvindelige forskere, Emmanuelle Charpentier og Jennifer A. Doudna, fik i år nobelprisen i kemi for at have udviklet CRISPR metoden den "genetiske saks". Begrundelsen var, at perspektiverne er så kolossale.

Efter indlæggene er begge foredragsholdere til rådighed for uddybede spørgsmål og forhåbentlig en levende debat.

Det er gratis for JA's medlemmer at deltage sammen med en ledsager. Dog er det vigtigt, at man ved tilmelding under "bemærkning" skriver fuldt navn samt e-mail til ledsager. Link må ikke videresendes.

 

Hilsen fra

Dansk Agronomforening
- et netværk under JA

Kontakt

Cathrine Norup
Netværkskoordinator, chefsekretær

cathrine.jpg
Mit JA