Gå til sidens indhold

Virksomhedsbesøg hos Axel Månsson A/S

Oplev en spændende virksomhed med mange ansatte og god styr på produktion og kvalitet.

Axel Månsson Grøntsager

Axel Månsson har altid haft høns, ja siden 1976, hvor han overtog landbruget. Der var dengang både køer, grise og høns, men i 80-erne blev det omlagt til produktion af æg og grøntsager. Der er nu omkring 200.000 økologiske æglæggende høner af racen Lohmann, og æggene leveres til Hedegaard Foods.

Til gården hører i alt 1600 ha, hvoraf de 1400 dyrkes. Der er 20 forskellige slags grønsager på de 1000 ha. Af økologiske grøntsager dyrkes der især kinakål, icebergsalat og fladkål på de 600 ha. 400 ha med løg og broccoli er under omlægning til økologi.

Jordtypen, der dyrkes på, er JB1, som kan vandes. Jordprisen er rimelig høj i området grundet dyrkning af mange melkartofler.

En spændende virksomhed med mange ansatte og god styr på produktion og kvalitet. Til virksomheden hører også et stort biogasanlæg, men den del ser vi ikke.

Der serveres kaffe/vand og smagsprøver og der er mulighed for at handle i gårdbutikken.

Tilmelding via JAs arrangementskalender med tilmeldingsfrist den 20. august. Begrænset deltagerantal på max 40 deltagere, så hurtig tilmelding tilrådes. Pris for deltagelse: medlemmer af JA deltager gratis, ledsager 100 kr. og ekstern/ikke medlem af JA kan deltage for 250 kr.

 

Hilsen
JA-Trekantområdet
- et netværk under JA

Kontakt

Cathrine Norup
Netværkskoordinator, chefsekretær

cathrine.jpg
Mit JA